Termeni și condiții

CONDITII GENERALE DE UTILIZARE
(denumite în continuare „CGU“) ale SocialPrint.ro (denumita în continuare „SocialPrint.ro“).

Socialprint.ro este administrat de
Hildan Intermedia SRL
Sediu Social: Str. Patria nr. 14
CUI RO41817800
J02/1800/2019
Telefon: +40 774 485 411
E-Mail: [email protected]

1. Sfera de aplicare, Definitii

1.1
Prezentele Conditii Generale de Utilizare reglementeaza raportul contractual dintre Magone Expert SRL si utilizator pentru toate platformele online ale Hildan Intermedia srl SRL (de ex. http://socialprint.ro). Prezentele conditii generale se aplica pentru toate prestatiile si serviciile SocialPrint.ro, indiferent daca acestea sunt executate cu titlu gratuit sau contra cost. Conditiile contractuale diferite ale utilizatorului nu sunt recunoscute daca SocialPrint.ro nu a acceptat în mod expres, în scris, valabilitatea acestora.

1.2
Utilizatorul este consumator în masura în care scopul livrarilor si al serviciilor nu poate fi asociat preponderent cu activitatea sa profesionala industrial-comerciala sau independenta. În schimb, întreprinzator este orice persoana fizica sau juridica sau societate de persoane cu capacitate legala care la încheierea contractului actioneaza în exercitarea activitatii sale profesionale industrial-comerciale sau independente.

2. Prelucrarea fotografiilor, utilizarea gratuita a platformei

2.1
Utilizatorul poate posta prin intermediul platformei propriile fisiere imagine, având posibilitatea de a prelucra individual aceste imagini sau imagini deja existente pe platforma. Consumatorii pot descarca si stoca propriile imagini în forma prelucrata sau eventual le pot împartasi în cadrul unei retele de socializare. Pentru efectuarea acestor actiuni, SocialPrint.ro permite utilizarea pe platforma a unui software conceput special în acest scop. Utilizarea software-ului este gratuita si facultativa atât pentru utilizator, cât si pentru SocialPrint.ro; aceasta utilizare nu constituie temeiul vreunui raport de prestatie în baza caruia SocialPrint.ro ar fi obligata la o anumita prelucrare de imagini. Costuri pentru utilizator apar numai în masura în care acesta achizitioneaza produse de pe platforma, respectiv daca se perfecteaza un contract în acest sens conform punctului 3.

2.2
Utilizarea unor continuturi care încalca prevederile legale, bunele moravuri sau drepturile tertilor (de ex. dreptul asupra marcii, dreptul la nume, dreptul de autor si dreptul de protectie a datelor personale, dreptul la propria imagine, alt drept al personalitatii, protectia minorilor) sau care reprezinta continuturi pornografice, extremiste sau incitatoare la ura, nu este permisa. În caz de dubiu, înainte de postarea continuturilor, utilizatorul are obligatia sa verifice legalitatea acestora.

2.3
Utilizatorul este raspunzator în mod personal si exclusiv pentru utilizarea platformei si pentru rezultatul prelucrarii de imagini. SocialPrint.ro nu are obligatia de a efectua o verificare a corectitudinii si a caracterului complet al datelor care îi sunt încredintate, sau daca acestea respecta prevederile legale sau daca eventual încalca drepturi ale unor terti.

2.4
În cazul în care continuturile utilizatorului încalca prezentele conditii, SocialPrint.ro are dreptul sa îndeparteze continuturile si sa stearga datele respective fara notificare prealabila, precum si sa se retraga din orice contracte existente referitoare la continuturile respective. Ramâne, de asemenea, rezervat dreptul de a solicita despagubiri.

2.5
SocialPrint.ro nu garanteaza o anumita disponibilitate a platformei sau a anumitor continuturi. În momentul încarcarii datelor pe platforma se stocheaza numai copii ale datelor respective. Pentru pastrarea pe termen lung si în conditii de siguranta a tuturor datelor încarcate si generate este raspunzator utilizatorul însusi.

2.6
Utilizatorul are obligatia de a evita supraîncarcarea platformei. În special, acesta nu va utiliza platforma într-un mod care sa pericliteze integritatea, stabilitatea si disponibilitatea platformei.

2.7
Utilizatorul va respecta instructiunile, precum si indicatiile si întrebarile frecvente ale SocialPrint.ro în versiunea actualizata.

3. Comandarea produselor, contract supus obligatiei de plata

3.1
SocialPrint.ro gestioneaza pe platforma un magazin online pentru produse cu motive tip imagine sau servicii conexe. Prezentarea promotionala sau mentionarea unor servicii pe platforma nu constituie deja o oferta angajanta de încheiere a unui contract, ci ofera clientului posibilitatea de a comanda produsele prezentate. Numai în momentul acceptarii comenzii respective de catre SocialPrint.ro se realizeaza un contract.

3.2
Clientul poate utiliza pentru comanda sa rezultatul prelucrarii de imagini pe care a efectuat-o (a se vedea punctul 2 de mai sus).

3.3
Procesul de comanda la SocialPrint.ro are loc cu ajutorul cosului de cumparaturi virtual. Produsele sunt adaugate în cosul de cumparaturi de exemplu cu ajutorul butonului „Adauga în cos“. Dupa identificarea cu un cont de client sau introducerea completa a datelor în formularul de comanda (cu specificarea unei modalitati de plata, în cazul în care exista obligatia de suportare a costurilor), la finalul procedurii de comanda sunt afisate centralizat toate informatiile, oricare dintre ele putând fi modificata. Listarea paginii este posibila cu ajutorul functiei corespunzatoare a browser-ului. Comanda ferma cu asumarea costurilor cu privire la produsele selectate are loc apoi în urma transmiterii acestor date printr-un clic pe butonul de comanda (inscriptionat cu „Plateste acum” sau „Cumpara acum “). În felul acesta, clientul lanseaza o oferta ferma privind încheierea unui contract cu asumarea costurilor („Comanda“).

3.4
SocialPrint.ro confirma clientului imediat primirea comenzii prin intermediul unui e-mail expediat automat. Acest e-mail reitereaza continutul comenzii si poate fi listat de client cu ajutorul programului sau de e-mail. Aceasta confirmare a primirii comenzii nu reprezinta deja o acceptare contractuala a comenzii de catre SocialPrint.ro. Acceptarea comenzii de catre SocialPrint.ro are loc pe baza unui e-mail separat (de ex. confirmarea expedierii) sau prin expedierea produsului comandat.

3.5
Textul contractului si prezentele Conditii Generale de Utilizare nu se stocheaza individual pentru fiecare client si nu mai pot fi accesate de catre client dupa finalizarea procesului de comanda. Aceste texte sunt puse totusi la dispozitia clientului prin e-mail în cadrul unei confirmari a contractului. Confirmarea contractului poate fi trimisa împreuna cu confirmarea expedierii.

3.6
Încheierea contractului are loc exclusiv în limba romana.

4. Preturi

4.1
Toate preturile specificate se înteleg în moneda nationala, inclusiv taxele legale aplicabile. Costurile suplimentare pentru expediere sau ambalare vor fi specificate separat înainte de comanda.

5. Livrarea, disponibilitatea

5.1
Pentru livrarea produselor comandate sunt generate costurile de expediere convenite în fiecare caz. Pe pagina urmatoare veti gasi informatiile generale referitoare la termenele si conditiile de livrare.

5.2
Produsele comandate sunt expediate la adresa de livrare indicata. În cazul în care clientul este consumator, SocialPrint.ro preia riscul distrugerii accidentale a produselor pâna în momentul predarii catre client.

5.3
Livrarea efectuata de SocialPrint.ro are loc catre România.

5.4
Daca obiectul comenzii nu s-a referit la un anumit termen de livrare si daca produsul comandat de client nu se afla pe stoc, SocialPrint.ro informeaza clientul daca si în ce perioada poate avea loc o livrare. În cazul întârzierii livrarii cu mai mult de doua saptamâni, clientului are dreptul de a se retrage din contract în privinta acestui aspect. În acest caz, platile efectuate vor fi restituite neîntârziat de catre SocialPrint.ro.

5.5
În locul acceptarii comenzii, SocialPrint.ro poate oferi clientului si livrarea unui alt produs sau livrarea unui produs în alte conditii, în special cu un alt termen de livrare. O asemenea derogare de la comanda necesita o declaratie de acceptare din partea clientului, SocialPrint.ro putând renunta la primirea acesteia.

5.6
Dupa expedierea produselor comandate, SocialPrint.ro are dreptul de a sterge fisierele imagine referitoare la aceasta comanda.

6. Dreptul de retragere

6.1
În cazul în care clientul este consumator (a se vedea punctul 1.2. de mai sus), acesta dispune de un drept de retragere conform prevederilor legale.

6.2 Informare privind retragerea
Dreptul de retragere
Aveti dreptul de a retrage prezentul contract în termen de 14 zile calendaristice, fara precizarea motivelor. Termenul de retragere este de 14 zile calendaristice de la data la care marfurile au intrat în posesia dvs. sau a unui tert desemnat de dvs., care sa nu fie transportator. (exceptie fac produsele personalizate). Pentru a va exercita dreptul de retragere, trebuie sa informati firma noastra

Hildan Intermedia SRL
Sediu Social: Str. Patria nr. 14
CUI RO41817800
J02/1800/2019
Telefon: +40 774 485 411
E-Mail: [email protected]

printr-o declaratie explicita (de ex. o scrisoare expediata prin posta sau un e-mail) privind decizia dvs. de a retrage prezentul contract. Puteti folosi în acest sens formularul de retragere anexat, a carui utilizare însa nu este obligatorie. Pentru respectarea termenului de retragere este suficient sa expediati comunicare privind exercitarea dreptului de retragere înainte de expirarea termenului de retragere.

Consecinte ale retragerii
În cazul în care veti retrage prezentul contract, noi va trebui sa va restituim fara întârziere, în termen de cel mult 14 zile calendaristice de la primirea comunicarii dvs. privind retragerea prezentului contract, toate platile pe care le-am primit de la dvs., inclusiv costurile de livrare (cu exceptia costurilor suplimentare rezultate din faptul ca dvs. ati optat pentru o alta modalitate de livrare decât varianta standard, avantajoasa, oferita de noi). Pentru aceasta restituire a platilor vom folosi acelasi mijloc de plata utilizat de dvs. la tranzactia initiala, cu exceptia cazului în care s-a stabilit cu dvs. în mod expres o alta întelegere; în niciun caz nu se vor percepe de la dvs. costuri pentru aceasta restituire.

Noi putem refuza restituirea platilor pâna în momentul în care primim înapoi marfurile sau pâna când dvs. produceti dovada ca ati returnat marfurile, în functie de momentul în care se produce prima din aceste doua situatii. Dvs. trebuie sa ne returnati sau sa ne predati marfurile fara întârziere, în orice caz în cel mult 14 zile calendaristice de la data la care ne-ati informat cu privire la retragerea prezentului contract. Termenul se considera respectat daca expediati marfurile înainte de expirarea termenului de 14 zile calendaristice.

Cheltuielile nemijlocite generate de returnarea marfurilor sunt suportate de catre dvs.

Dvs. va trebui sa compensati o eventuala pierdere de valoare a marfurilor numai daca aceasta pierdere de valoare are drept cauza o utilizare a marfurilor care nu era necesara pentru verificarea structurii, caracteristicilor si modului de functionare al acestora.

6.3 Exceptii de la dreptul de retragere, alte precizari
Dreptul de retragere nu se aplica în cazul contractelor de livrare a unor marfuri care nu exista în stare prefabricata si pentru a caror realizare este relevanta o optiune sau determinare individuala din partea clientului sau care sunt confectionate în mod evident în baza necesitatilor personale ale consumatorului.

Un contract care a avut ca obiect un produs realizat cu un continut provenind de la client (de ex. o fotografie din concediu sau de familie) sau cu o imagine de la SocialPrint.ro prelucrata de catre client (de ex. prin inserarea unui nume) nu poate fi retras de catre client.

Model de formular de retragere
(Daca doriti sa retrageti contractul, va rugam sa completati acest formular si sa-l trimiteti pe adresa noastra.)

Catre:
Hildan Intermedia SRL
Sediu Social: Str. Patria nr. 14
CUI RO41817800
J02/1800/2019
Telefon: +40 774 485 411
E-Mail: [email protected]

Prin prezenta retrag contractul încheiat de mine privind cumpararea urmatoarelor produse:
Comanda din data de:
Numele consumatorului:
Adresa consumatorului:
Semnatura consumatorului (numai în cazul comunicarilor în format hârtie):
Data:

7. Costuri de expediere si returnare în cazul retragerii

7.1
În cazul unei retrageri, clientul va suporta costurile obisnuite de returnare.

8. Plata, factura

8.1
Clientul poate achita pretul de achizitie prin modalitatile de plata specificate pentru situatia respectiva. Ne rezervam dreptul de a conditiona acceptarea anumitor modalitati de plata de verificarea bonitatii sau de stabilirea unei cantitati maxime a comenzii.

8.2
Factura se anexeaza livrarii.

9. Defecte, garantie

9.1
SocialPrint.ro raspunde conform prevederilor legale aplicabile pentru defectele produselor livrate. Fata de întreprinzatori (a se vedea punctul 1.2 de mai sus), termenul de garantie se reduce la 12 luni.

9.2
În cazul problemelor legate de livrare, clientul ne poate contacta la adresa [email protected]

9.3
În cazul produselor gratuite sau al serviciilor oferite fara costuri nu exista niciun drept al clientului de a reclama calitatea, volumul sau punctualitatea serviciului. Drepturile de garantie sunt excluse în aceste situatii.

9.4
Marfa restituita în cadrul garantiei de satisfactie nu trebuie sa fie deteriorata sau în alt fel degradata. O degradare exista în masura în care ea a rezultat dintr-o utilizare a obiectului care nu era necesara pentru verificarea structurii, caracteristicilor si modului de functionare al acestuia. Prin „verificarea structurii, caracteristicilor si modului de functionare” se înteleg testarea si probarea produsului respectiv, în modalitatea în care acest lucru este posibil si uzual, de pilda, într-un magazin.

9.5
Raspunderea SocialPrint.ro cu privire la despagubire ramâne neatinsa de acest punct 10 si se bazeaza pe punctul 12.

10. Satisfactia clientului

10.1
Clientii care obtin un produs fabricat în baza specificatiilor clientului primesc de la SocialPrint.ro urmatoarea promisiune de satisfactie a clientului. În cazul în care clientul nu este multumit de un produs, produsul poate fi restituit. Alte drepturi contractuale si legale ale clientului (de ex. drepturile de garantie) nu sunt afectate de acest lucru.

10.2
Prevalarea de promisiunea de satisfactie a clientului presupune ca SocialPrint.ro sa fie contactata în prealabil de catre client iar clientul sa ofere acesteia ocazia de a efectua o analiza a erorilor si de a cauta o solutionare de comun acord cu clientul. Clientul trimite în acest scop un e-mail la adresa [email protected] cu mentionare numarului comenzii si a motivului nemultumirii sau contacteaza SocialPrint.ro telefonic la nr. +40 774 485 411. Comunicarea nemultumirii trebuie sa aiba loc în termen de 30 de zile de la primirea produsului de catre client. Simpla returnare a produsului nu este suficienta.

10.3
Dupa comunicarea nemultumirii, clientul trebuie sa returneze produsul SocialPrint.ro în termen de sapte zile pe cheltuiala si riscul clientului în ambalajul original. Pentru respectarea termenului este relevanta primirea produsului de catre SocialPrint.ro. Retururile cu taxele de transport neplatite sau insuficient francate nu vor fi acceptate de SocialPrint.ro. Daca produsul ajunge la SocialPrint.ro în mod corespunzator si la timp, pretul de achizitie este rambursat.

Retururile vor fi trimise la:
Hildan Intermedia SRL
Sediu Social: Str. Patria nr. 14
CUI RO41817800
J02/1800/2019
Telefon: +40 774 485 411
E-Mail: [email protected]

10.4
Produsele returnate în cadrul garantiei privind satisfactia clientului nu pot fi avariate sau deteriorate în alt mod. O deteriorare exista în masura în care aceasta se poate atribui utilizarii obiectului într-o masura care depaseste verificarea caracteristicilor si a modului de functionare. Prin „verificarea caracteristicilor si a modului de functionare“ se întelege testarea si încercarea produsului respectiv, asa cum este posibil si se obisnuieste în magazine.

10.5
Nu exista o promisiune privind satisfactia clientului în cazul în care clientul a primit în prealabil o mostra a produsului si cu toate acestea a comandat continuarea realizarii produsului.

11. Rezervarea dreptului de proprietate

11.1
Produsele livrate ramân proprietatea SocialPrint.ro pâna la plata integrala a pretului de achizitie.

11.2
În cazul în care clientul este întreprinzator (punctul 1.2), dreptul de proprietate ramâne rezervat pâna la achitarea tuturor creantelor neachitate rezultate din relatia comerciala.

12. Raspunderea

12.1
Urmatoarele prevederi referitoare la limitarea raspunderii SocialPrint.ro se aplica pentru toate pretentiile de despagubire si cazurile de raspundere, indiferent de temeiul juridic al acestora (de ex. garantie, întârziere, imposibilitate, încalcarea obligatiilor, impediment în executarea serviciilor, manevrare nepermisa etc.), în afara de:

  • pretentiile pentru daune rezultate din afectarea vietii, integritatii fizice si a starii de sanatate,
  • drepturile si pretentiile în cazul tainuirii frauduloase a unui defect de catre SocialPrint.ro sau pentru lipsa unor proprietati pentru care SocialPrint.ro a oferit o garantie,
  • drepturile si pretentiile care se bazeaza pe conduita intentionata sau grav culpabila a SocialPrint.ro, a reprezentantilor sai legali sau a asistentilor sai precum si drepturile rezultate din Legea privind raspunderea pentru produse.

Pentru exceptiile mentionate mai sus se aplica exclusiv reglementarile legale.

12.2
SocialPrint.ro raspunde în situatia generarii de daune doar din culpa numai în cazul încalcarii obligatiilor esentiale (obligatiilor fundamentale), respectiv a obligatiilor a caror îndeplinire este necesara pentru îndeplinirea scopului contractului sau de respectarea carora partenerul de contract poate fi în mod constant încredintat. În cazul încalcarii obligatiilor fundamentale, raspunderea SocialPrint.ro este limitata la despagubirea prejudiciului specific si previzibil pentru SocialPrint.ro în momentul încheierii contractului. În rest este exclusa o raspundere a SocialPrint.ro în cazul generarii unei daune din culpa simpla sau usoara a acesteia.

12.3
Raspunderea independenta de culpa a SocialPrint.ro în sfera legislatiei privind închirierea sau a unor raporturi de folosinta similare pentru erori existente deja în momentul încheierii contractului este exclusa.

12.4
Restrictiile în materie de raspundere mentionate mai sus sunt aplicabile si reprezentantilor legali si asistentilor SocialPrint.ro, în cazul în care sunt ridicate pretentii direct fata de acestia.

13. Protectia datelor

13.1
La întemeierea, executarea si derularea relatiei contractuale, datele personale ale clientului sunt tratate întotdeauna în mod corespunzator, conform cerintelor contractuale si legale. Informatii detaliate se gasesc în Indicatiile privind protectia datelor ale SocialPrint.ro: Precizari privind protectia datelor

14. Dispozitii finale

14.1
Toate raporturile juridice la baza carora se afla prezentele CGU sunt guvernate de legislatia din Romania.

14.2
O compensare este posibila pentru client numai în cazul unei contra-pretentii care a ramas definitiva si iretrabila sau care nu este contestata de SocialPrint.ro.

14.3
Clientul poate revendica drepturi de retentie numai daca acestea se bazeaza pe acelasi contract.

14.4
Pretentiile fata de SocialPrint.ro nu pot fi transferate tertilor nici integral nici partial.

Ultima actualizare: 03.11.2019